• Topkwaliteit bloemen & planten

  • Gratis bezorgd in NL v.a. 15,-

  • Snelle verzending van je pakketje

  • Veilig bezorgd met unieke verpakking

5 tips om je kantoor op te leuken

  • Geplaatst op
  • Door Beau Bouhuijs
  • 0
5 tips om je kantoor op te leuken

De grotere bedrijven hebben het al langer door: een sfeervolle werkplaats stimuleert de creativiteit van de medewerkers. Creativiteit moet tenslotte de kans krijgen om te bloeien en een fantasieloze werkomgeving doet natuurlijk niemand goed. Daarom vind je in dit artikel 5 makkelijk toepasbare tips die bijdragen aan een prettige en stimulerende werkomgeving. Lees je mee?

1. Maak het persoonlijk
Geef je collega’s de mogelijkheid om hun werkplek naar eigen smaak in te richten. Als iemand zich niet comfortabel voelt komen daar natuurlijk nooit sprankelende ideeën uit. Denk aan een wand met inspirerende teksten, toffe posters of een lightbox met wekelijks wisselende en motiverende quotes.

2. Keep it green
Dat planten goed voor je zijn dat weet natuurlijk iedereen. Maar wist je dat planten ook kunnen bijdragen aan een betere concentratie? Daarnaast maken planten van je kantoor een gezonde en prettige plek om in te werken.

          


3. Doe eens collegiaal en zet een pot met snoep op je bureau

Creëer een gezellige koffiehoek of zet een pot met snoep op je bureau. Het klinkt misschien een beetje maf, maar dit kan absoluut bijdragen aan je creativiteit. Een pot snoep - of een grote schaal met fruit zorgt voor aanloop. En aanloop kan bijdragen tot ongedwongen gesprekken. En wist je dat uit ongedwongen gesprekken de meest geniale ideeën komen?


4. Zorg voor voldoende licht
Het liefst heb je natuurlijk een kantoor met grote ramen en veel daglicht. Helaas gaat deze vlieger niet voor iedereen op. Kleed je kantoor daarom aan met stijlvolle lampen die de ruimte goed en sfeervol verlichten. Meer behoefte aan gezelligheid? Maak het cosy en warm door één of meerdere (geur)kaarsen op je bureau te zetten. 

5. Creëer ruimte
Als er iets funest is voor je creativiteit dan is het wel een saai uitzicht en een klein kantoor. Wist je dat kleine kantoren met lage plafonds de denkruimte zelfs kunnen beperken? Zorg daarom dat je uitkijkt op een raam of een open deur. Is dit niet mogelijk probeer de ruimte dan optisch te vergroten door gebruik te maken van spiegels.

JOIN ONZE COMMUNITY!
Wij bieden regelmatig leuke extra’s aan HBVDK-leden. Like ons op FacebookInstagram en Twitter en blijf op de hoogte!

    

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »