• Topkwaliteit bloemen & planten

  • Gratis bezorgd in NL v.a. 15,-

  • Snelle verzending van je pakketje

  • Veilig bezorgd met unieke verpakking

Verzorging Anthurium

Verzorging Anthurium

Bij Het beste van de kweker kun je unieke anthuriums kopen die normaal gesproken niet of erg moeilijk te vinden zijn. Denk hierbij aan anthuriums met zwarte bloemen of dubbelkleurige gevlamde bloemen, stuk voor stuk uniek en niet bij de supermarkt te vinden! Met de juiste verzorging maakt de anthurium het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Lees hier onze tips!

De beste plek voor je Anthurium

De Anthurium zal de meeste bloemen geven als zij op een lichte plek staat. Anthuriums staan het liefst zo licht mogelijk, maar ze houden niet van direct zonlicht.

Bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C voelt een Anthurium zich het prettigst. De minimum temperatuur voor de plant is 16°C. Houd ze uit de buurt van tocht en plaats ze niet te dicht op een hete radiator. Anthuriums hebben het liefst een hoge luchtvochtigheid dus de badkamer is een plek waar zij zich helemaal thuis voelt.

Met de juiste verzorging maakt de anthurium het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Als de plant glimmend blad heeft en nieuwe bloemen produceert, kun je ervan uitgaan dat zij in gunstige omstandigheden verkeert en vele jaren zal bloeien.

Hoe krijg ik weer bloemen in mijn Anthurium?

Als jouw anthurium al een tijdje geen nieuwe bloemen geeft, kun je het volgende doen. Geef je plant een lichte(re) standplaats, maximaal één keer in de week water en eventueel een klein beetje extra voeding. In het vroege voorjaar geef je zes weken tot twee maanden geen voeding en iets minder water. Als het warmer en zonniger wordt, geef je weer wat meer water en begin je met de voeding. Dit zorgt er meestal vrij snel voor dat de anthurium nieuwe bloemen aanmaakt. Eerst komt er een blad en vervolgens komt er een nieuwe bloem.

Water geven

In de wintermaanden kun je de anthurium het beste een keer per week water geven. In de zomer mag je twee keer per week water geven. Om je plant zo nu en dan extra te verwennen, besproei je haar met een plantenspuit, op deze manier waant zij zich weer even in de tropen.

Verpotten

Is jouw anthurium te groot geworden voor zijn pot, dan is verpotten een goed idee. Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleren.

Zet je plant in een plantenbak waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige en gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond. Ben je toch bezig, meng dan meteen een beetje anthuriumvoeding door de potgrond, zo kan zij weer even vooruit!

Verder heeft de anthurium bijna geen verzorging nodig. Met kamertemperatuur en één tot twee keer in de week een scheutje water is zij al tevreden. Zet haar op een lichte plaats, maar niet in de volle zon dan kan zij haar geluk niet op.

 

Op deze manier blijft de anthurium in topconditie en kun je extra lang genieten van deze bijzondere kamerplant. Bekijk ons anthurium assortiment hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »