• Topkwaliteit bloemen & planten

 • Gratis bezorgd in NL v.a. 15,-

 • Snelle verzending van je pakketje

 • Veilig bezorgd met unieke verpakking

Verzorging Dendrobium

Verzorging Dendrobium

In het assortiment van Het Beste van de Kweker zit de Dendrobium Nobilé orchidee. Het bijzondere aan deze kamerplant is dat, in tegenstelling tot andere soorten, bij de Dendrobium de bloemvorming zich niet op een tak ontwikkelt maar onder de oksel van elk blad. Daar ontstaat een trosje van 3 tot 5 bloemen.

De Dendrobium Nobilé is een sterk groeiende plant, die bloemen heeft over de hele stam. Bij Het Beste van de Kweker zijn de planten gemakkelijk te bestellen in verschillende kleuren. Ze worden geteeld door een ervaren kweker en zijn dus van goede kwaliteit en super vers! Deze bijzondere orchidee heeft een houdbaarheid van minimaal 8 weken. Lees hieronder meer over de Dendrobium en de verzorging hiervan!

Geef de Dendrobium Nobilé orchidee de juiste plek


De ideale plek voor de Dendrobium is in een zo licht mogelijke omgeving. Door voldoende licht te geven krijgt de plant een goede kans om te groeien en zich te ontwikkelen. Deze kamerplanten staan liever niet in de tocht of in direct zonlicht.

Een kamertemperatuur van zo’n 15°C tot 21°C is voor de Dendrobium perfect! Geef uw plant liever geen plekje boven de verwarming. Een fruitschaal in de buurt van deze tropische plant is ook geen goede optie. Fruit produceert namelijk etheen waardoor de bloemetjes sneller oud worden. Hierdoor kan er minder lang genoten worden van deze schitterende kamerplant.

Water geven

De grond van de Dendrobium bestaat uit kokos, kokosvezel en 35% mini bark. Wij gebruiken dit om twee redenen:

 1. Dit mengsel houdt meer water vast waardoor de plant voldoende vocht krijgt.
 2. In het verleden hebben wij veel last gehad van beestjes tussen het grotere bark. Met dit mengsel wat we momenteel gebruiken is dit probleem volledig verholpen.

Tijdens de bloeitijd van de Dendrobium is het verstandig om regelmatig water te geven. De grond onderaan de stam moet vochtig worden gehouden zodat de stam niet indroogt. Zo hebben de bloemen een langere houdbaarheid. Het overtollige lek water moet verwijderd worden.


Op welke manier krijgt de Dendrobium weer nieuwe bloemen?

Na het uitbloeien van de Dendrobium Nobilé moet de plant weer nieuwe scheuten aanmaken om volgend jaar opnieuw in bloei te komen. Deze scheuten worden onderaan gemaakt. Op de oude (dikke) scheut kan de plant namelijk niet meer opnieuw bloeien.

Door bij te mesten zal de plant nieuwe scheuten aanmaken en de bestaande scheuten goed laten doorgroeien. Dit bijmesten moet gedaan worden met speciale orchideeënmest. Wanneer de scheut ongeveer 20 cm is hoeft er niet meer bijgemest te worden. Op het moment dat er teveel gemest wordt ontstaan er namelijk tijdens en na de koeling plantjes in plaats van bloemen.

Wanneer de scheut geen nieuwe bladeren meer maakt is deze uitgegroeid. Als dit het geval is moet u de Dendrobium 2 maanden op een warme plaats laten staan. Na deze periode is het goed om de plant zo’n 6 weken op een droge en koele plaats te zetten. Een goed voorbeeld hiervan is de slaapkamer. ’s Nachts is het hier 13-14 graden en overdag rond de 20°C. In deze 6 weken heeft de plant minder water en geen mest meer nodig. De 6 weken hierop zullen zich, onder de oksels van het blad, nieuwe bultjes (knoppen) ontwikkelen. Dit worden de nieuwe bloemtrosjes. De plant kan weer, in de huiskamer bijvoorbeeld, neergezet worden als deze bloemtrosjes goed zichtbaar zijn. Op deze manier groeien de bloemen sneller door.

Het assortiment Dendrobium Nobilé orchideeën vind je op:

https://www.hetbestevandekweker.nl/assortiment/dendrobium-nobile-orchidee/

Reacties

 1. Hennie van Lierop Hennie van Lierop

  Heb de plant 2 x in bloei gekregen maar nu krijgt hij plotseling gele blaadjes. Wat doe ik verkeerd?

 2. Paula de Wilde, 83 jaar Paula de Wilde, 83 jaar

  Vanmiddag de dendrobium voor het eerst gezien en gekocht, vond hem zo mooi. Ik houd van de orchidee, heb er 8 stuks, die ik elke keer weer in bloei krijg, Ik hoop dat ik met deze net zoveel succes heb. Ik zit op een seniorenflat met een vensterbank op de overdekte gang, een ideaal plekje met in de namiddag de zon.

 3. anne-mie VAN PUYVELDE anne-mie VAN PUYVELDE

  de dendrobium nobile is uitgebloeid; moet ik dan de 'lege' stengels afknippen en zo ja waar precies?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »