• Topkwaliteit!

  12 weken bloeigarantie

 • Voor 15:00 besteld

  Dezelfde dag verzonden

 • Altijd gratis verzending

  bij aankoop van een plant

 • Special-care verpakking

  Veilig thuisbezorgd in NL & België

Verzorging orchidee

Verzorging orchidee

Het grootste misverstand is dat een orchidee moeilijk te verzorgen is. Het tegendeel is waar! Met wat extra aandacht kan ze zelfs meerdere malen per jaar bloeien. In dit artikel vind je wat algemene tips waar de orchidee blij van wordt.

Orchideeën houden van: 

- Een lichte plek
- Kamertemperatuur van 18 á 20 graden
- Één keer per week een scheutje water

Orchideeën houden niet van:

- Natte voeten, of veel water
- Tocht
- Direct zonlicht / direct achter het glas
- De verwarming in de buurt
- De fruitschaal! Fruit produceert gassen waardoor bloemen snel verouderen.

Tips voor het water geven: 

- Giet het water niet op het blad of bloemen, maar op de aarde.
- Geef haar één keer per week 3 ijsklontjes water. Dit is precies de juiste hoeveelheid en doordat de ijsklontjes langzaam smelten, hebben de wortels de tijd het water op te nemen.

Op deze manier blijft de orchidee in topconditie en kun je extra lang genieten van haar mooie bloemen.Bij aankoop van een orchidee ontvang je van ons een boekje met specifieke tips voor de verzorging! Bekijk ons assortiment hier.

Reacties

 1. Trees T.B. Verwer Trees T.B. Verwer

  heb van de orchidee kweeker advies gekregen 1 maal per 14 dagen onder de lauwe kraan
  heb het een tijdje anders gedaan toen ging het niet goed kreeg alleen maar wortels nu doe ik het weer op de oude manier en gaat het weer beter

 2. fre fre

  Dan heb ik het altijd fout gedaan met water geven,ik geef 1x per 2 of 3 weken water maar wel heel ruim met de voeten in het water ook bij mij staan ze in een sierpot ,planten staan pas na de middag in de zon,bloemen bloeien bijna de hele jaar2 zelfs in de winter staan ze volop in de bloei,

 3. Pien van Mierlo Pien van Mierlo

  Een kennis heeft prachtige orchideeën, ze geeft ze water in de sierpot en wel zoveel dat ze met hun voeten in het water staan de eerste dag(en) . De week erna herhaald ze dat opnieuw. Ik kijk hier van op want ik dacht dat de wortels dan zouden gaan rotten maar dat blijkt bij haar niet het geval te zijn. En zodoende heeft ze wel dat vochtige klimaat dat door verdamping van dat water ontstaat en waar orchideeën zo van houden.
  Ik gaf ze altijd een klein beetje water bovenop maar heb steeds last van slappe bladeren en als ik dan in de pot keek waren de wortels verrot. Zou het niet beter zijn als ik de nieuwe die ik pas heb gekocht voortaan ook in de sierpot water geef?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »