Het Beste van de Kweker: nooit meer slepen met planten

Kwekerij De Hoog

Ons familie bedrijf kweekt sinds 1990 Dendrobium Nobilé’s. We zijn gevestigd in Delfgauw en Pijnacker in Zuid Holland. Samen met onze enthousiaste medewerkers kweken we jaarrond Dendrobium Nobilé.  We beschikken over 52.000m2 productie ruimte verdeeld over 2 moderne en duurzame  locaties in Delfgauw en Pijnacker. Consumenten wereldwijd genieten van onze Dendrobium Nobilé.

High tech en milieubewust

Duurzaamheid en milieu zijn voor ons belangrijke aspecten. De Hoog Orchids probeert op een zo milieuverantwoordelijke manier te telen. In 2013 opende De Hoog Orchids in Delfgauw een gloednieuwe en duurzame orchideeënkwekerij. Hier wordt gewerkt met de laatste technische ontwikkelingen. Zo worden de planten gekoeld met LED verlichting. Dit zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik maar ook de beste knopbezetting van Denrdobium Nobilé’s. De warmte die hierbij vrijkomt wordt in de opkweek hergebruikt voor de groei van jonge planten.  Door gebruik te maken van warmte -en koude bronnen, warmtepomp en warmte-krachtkoppeling wordt er veel energie bespaard en ontstaat er CO2 reductie. Tevens werkt De Hoog met biologische bestrijdingsmiddelen (natuurlijke vijanden).

Ons Product

Orchidee

Ze behoort tot één van de grootste plantenfamilies ter wereld, de Orchidee. Er zijn wel 31.000 soorten bekend.     Ze groeit zowel in warme als koude gebieden en kiest hiervoor soms hele bijzondere plekken uit. Zo groeit de Orchidee bijvoorbeeld in bomen of zelfs onder de grond. Een aantal soorten wordt tegenwoordig als kamerplant gehouden.

Dendrobium Nobilé

De Dendrobium komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, het Himalaya gebied, Maleisië, Zuid-China en Japan. Er zijn veel verschillende soorten Dendrobium. De Hoog Orchideeën teelt één van deze soorten, namelijk de Dendrobium Nobilé.

Deze soort onderscheidt zich van de andere soorten, omdat de bloemvorming zich niet op een tak ontwikkelt maar onder de oksel van elk blad. Daar ontstaat een trosje van 3 tot 5 bloemen. De Dendrobium Nobilé is een sterk groeiende plant, die bloemen heeft over de hele stam. Deze bijzondere orchidee heeft een houdbaarheid van minimaal 8 weken.

Follow @hetbestevandekweker


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »