Het Beste van de Kweker: nooit meer slepen met planten

Kwekerij Piet Vijverberg

In het tuinbouw hart van Nederland, het Westland, is Kwekerij Piet Vijverberg gevestigd. Inmiddels is hier de vierde generatie Vijverberg actief. Vanuit onze kwekerij in Monster zijn wij met een groep gemotiveerde medewerkers dagelijks bezig met het kweken van kamerplanten.

Kwekerij Piet Vijverberg is een moderne kwekerij en in de loop der jaren uitgegroeid tot producent van twee productgroepen: Phalaenopsis (Vlinderorchidee) en Dracaena (Drakenboom). Door voortdurende innovatie, teelttechnieken, selectie en vermeerdering, kweken wij met een milieuvriendelijk en duurzaam productieproces kamerplanten van een hoge kwaliteit en met een zeer goede houdbaarheid en bloeitijd.

Ons Product

Orchidee
Ze behoort tot één van de grootste plantenfamilies ter wereld, de Orchidee. Er zijn wel 31.000 soorten bekend. Ze groeit zowel in warme als koude gebieden en kiest hiervoor soms hele bijzondere plekken uit. Zo groeit de Orchidee bijvoorbeeld in bomen of zelfs onder de grond. Een aantal soorten wordt tegenwoordig als kamerplant gehouden.

Phalaenopsis
De meest bekende Orchidee soort is de Phalaenopsis. Ze is afkomstig uit Zuidoost-Azië, de Filippijnen en Australië en staat ook wel bekend als de vlinderorchidee. ‘Phalaina’ is het Latijns voor ‘nachtvlinder’ en ‘opsis’ betekent ‘lijkt op’. De plant heeft deze naam vooral te danken aan de vorm van haar bloemen, die doen denken aan een vlinder. Phalaenopsis komt voor in de kleuren wit, geel, roze, paars, oranje/bruin en zijn er soorten met bijzonder getekende bloemen.

Onder de bloeiende kamerplanten, behoort de Phalaenopsis tot de elite! Ze kan namelijk maandenlang bloeien! Nadat ze is uitgebloeid is zelfs een nieuwe bloei mogelijk. Dit kunt u bereiken door na de bloei, de tak boven het 2de oog af te knippen. Zet haar vervolgens op een koele plek en halveer de watergift. Na enkele weken kunt u haar weer in de warmte zetten en zullen er nieuwe takken ontwikkelen.

De Verzorging

Het grootste misverstand is dat de Phalaenopsis moeilijk te verzorgen is. Het tegendeel is waar! Met wat extra aandacht kan ze zelfs meerdere malen per jaar bloeien. Hieronder vindt u wat algemene tips waar de Phalaenopsis blij van wordt. Bij aankoop ontvangt u van ons een boekje met specifieke tips voor de verzorging!

Phalaenopsis houdt van:
• een lichte plek
• kamertemperatuur van 18 à 20˚ C
• één keer per week een scheutje water

Phalaenopsis houdt niet van:
• natte voeten, of veel water
• tocht
• direct zonlicht / direct achter het glas
• de centrale verwarming of kachel in de buurt
• de fruitschaal! Fruit produceert gassen waardoor bloemen snel verouderen.

Tips voor het water geven
• Giet het water niet op het blad of bloemen, maar op de aarde.
• Geef haar één keer per week 3 ijsklontjes water. Dit is precies de juist hoeveelheid en doordat de ijsklontjes langzaam smelten, hebben de wortels de tijd het water op te nemen.

Opzoek naar uitgebreide verzorgingsinformatie? Zie: www.orchidsinfo.eu

Page 1 / 2

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »